Over Froukje

 

Samen met mijn man en onze drie kinderen (van vier, zes en acht jaar) woon ik in Beetsterzwaag. Als leerkracht en orthopedagoog heb ik meer dan 10 jaar ervaring in het begeleiden en coachen van kinderen, ouders en leerkrachten.

Een aantal jaar geleden ontdekte ik de kracht van mindfulness. Wat een mooie manier van in het leven staan en voor mij als moeder heel waardevol om in te zetten bij de opvoeding van onze kinderen. Mindfulness heeft mij de tools gegeven om meer aanwezig te zijn in het moment en me niet te laten leiden door gedachtes.

Na het lezen van de prachtige onderzoeksresultaten die de effecten van mindful parenting op zowel ouders als kinderen hebben, besloot ik mij hierin verder te gaan specialiseren.

De opleiding tot mindful parenting trainer heb ik gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam bij Susan Bögels, hoogleraar psychologie en één van de grondleggers van deze training. Bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam heb ik vervolgens bij Eva Potharst de opleiding ‘Mindful met je baby’ voltooid.

De grootste voldoening haal ik uit mijn werk wanneer ik mensen in hun kracht kan zetten. Mindfulness kan daarbij helpen. Ik ervaar de kracht van mindfulness elke dag weer, dat gun ik iedere ouder.

“Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt wel leren surfen”