Mindful Parenting

Trainingen

 

Tijdens de mindful parenting training leer je beter om te gaan met de stress van alledag en je automatische reacties hierop. Je leert meer te genieten van de kleine dingen en te leven in het hier en nu. Als ouder leer je hoe je met bewuste aandacht aanwezig kan zijn in de opvoeding van je kind(eren). Je leert hoe je beter om kan gaan met je eigen emoties als schuld, boosheid, onmacht en verdriet. Ook leer je hoe je je kind(eren) kan ondersteunen in het omgaan met emoties. Daarnaast leer je op een onbevooroordeelde manier met eventuele problemen van je kind om te gaan en acceptatie en mededogen in de opvoeding te brengen.

Hierdoor ontwikkel je een buffer tegen stressvolle opvoedingssituaties en breng je kalmte terug in je gezin. Je leert goed voor jezelf te zorgen, de basis van goed ouderschap.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 2,5 uur. Vooraf kijken we in een individueel gesprek tegen welke problemen je aanloopt. Mocht je na de training nog behoefte hebben aan individuele coaching dan is dat uiteraard  mogelijk.

Het programma bestaat uit meditatie oefeningen, mindful ouderschap oefeningen en uitleg over opvoedingsstress. Daarnaast zijn er huiswerkopdrachten om mindful ouderschap in je dagelijks leven te integreren.

De training kan door een ouder alleen worden gevolgd of samen met de partner of mede-opvoeder. Ouders die de training samen doorlopen, ervaren vaak steun van elkaar in het doen van de oefeningen en begrijpen elkaars reactiepatronen beter.

Just Be Company heeft een contract met Sociaal Domein Friesland. Dit betekent dat een training volledig wordt vergoed indien deze op doorverwijzing is op naam van je kind. 

Locatie 1: Centrum voor bewustwording Cristaly in De Wilgen (Drachten):

Zaterdagochtend 15 mei 2021 start de eerstvolgende mindful parenting training in De Wilgen. Er is plek voor maximaal 8 ouders en er is al een mooie groep aan het ontstaan. Heb je interesse? Laat het me weten, dan plannen we een (vrijblijvend) adviesgesprek in. 

De mindful parenting training in De Wilgen zal plaatsvinden op de volgende zaterdagen van 09.30 – 12.00 uur:

15, 22 en 29 mei
5, 12, 19, en 26 juni
3 juli 2021

 

Locatie 2: Club Yoga in Leeuwarden

In het voorjaar start er ook in Leeuwarden weer een nieuwe mindful parenting training. Houd onze website en social media in de gaten voor de actuele informatie hierover. Ook hier is ruimte voor maximaal 8 ouders. Heb je interesse? Laat het me weten en dan plannen we alvast een individueel adviesgesprek in.

In Leeuwarden zal de training plaatsvinden op:

Woensdag van 09.30 – 12.00 uur (8 bijeenkomsten)