Voor Wie

 

Het opvoeden van een kind kan één van de meest dankbare en mooie taken van een ouder zijn. Er kunnen echter momenten zijn waarop het even niet lukt om dit zo te ervaren. Bijvoorbeeld omdat je een kind hebt met een diagnose, omdat het lastig is de balans te vinden tussen werk en privé of vanwege andere stressvolle gebeurtenissen die het leven nou eenmaal met zich meebrengt.

De training is geschikt voor ouders van kinderen van 0-18 jaar die aandachtig willen opvoeden. Tijdens de training krijg je handvaten hoe je als ouder kunt omgaan met de opvoeduitdagingen die kunnen ontstaan. De oefeningen zijn erop gericht je als ouder te helpen om uit de stress van alledag te stappen en meer in het ‘hier en nu’ te zijn met je kind. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor contact met je kind. Daarnaast is bewustwording van je eigen reactiepatronen onderdeel van de training en krijg je handvaten om hiermee om te gaan. Het aandachtig opvoeden staat centraal.

Heb je interesse in mindfulness en hoe je dat in je leven zou kunnen integreren? Ook dan is deze training geschikt voor jou. De thema’s die tijdens een algemene mindfulness training worden behandeld komen ook hier aan bod, ze zijn echter toegespitst op situaties in de opvoeding van je kind(eren).

“Hoe stiller je wordt, hoe meer je kan horen”